Vispa ner vaniljsocker, kakaopulver, rom samt mjöl och tillsätt det avsvalnade smälta smöret. En kladdkaka är sanslöst lätt att göra, och gör alltid succé
Här om dagen så såg jag ett program med Tina Nordström där hon använde sig av dom där rominlagdakörsbären som man kan hittai affären, sedan dess har jag försökt hitta på något roligt och gott sätt att använda dessa på och idag kom jag på det
Körsbär och lakrits funkar perfekt tillsammans. En fantastisk smakupplevelse. Körsbär och vanilj passar nämligen också väldigt bra ihop, även om det blirväldigt annorlunda än med kombinationen med lakrits
Ingredienser. glutenfri. ½ msk olivolja. ½ dl torrt vittvin. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kycklingtillsammans med salviabladilite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
En viktig faktor för att få degen god är att pajdegen ska gräddas ganska länge, så att mjölsmaken försvinner, samt att smöret vid en högre temperatur karamelliseras med sockret, det ger en väldigt god arom
Plantorna står fortfarande kvar i trapphuset, där det är fönster från golv till tak, och härom dagen plockade jag den första mogna, röda körsbärstomaten
Att göra sina egna popsicles eller glasspinnar är väldigt enkelt och dessa körsbärspopsicles är både fantastiskt goda och samtidigtnyttiga att äta, så bara att njuta av dem i solen när du vill
Sila sedan upp över ny isi ett lowballglas, skär en apelsinzest. 5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket istills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom. 2 - 3 droppar angostura bitter
Lägg isen ett lågt eller högt drinkglas. Mät upp rom och fyll upp med julmust. Garnera med apelsin, citron eller lime 4 cl rom, ljus eller mörk. 1 dl isibitar eller krossad. 0,5 skiva eller liten klyfta apelsin, citron eller lime
Servera körsbären varma med vaniljkrämen. Kärna ev ur körsbären. Hetta upp smöret i en stekpanna. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda med smetana och socker
Koka upp alla ingredienser utom körsbären. Lägg ett körsbär på varje sked. Låt koka någon minut. Häll massan över körsbären och ställ i kyl, gärna ett par dagar innanservering
Körsbär, ostkaka och kamomillEnklassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.