Börja med att låta smöret bli rumstempererat. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft). Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev
Det var värst vad den lovveckan gick snabbt. ) Imorgon är det dags för tidiga morgnar och jobb igen. Men jag haft ett riktigt bra lov, fått mycket gjort här hemma och dessutom haft en riktigt lugn och skön avslutning på höstlovet
Här har jag gjort den klassiska småkakan shackrutor, fast i en hälsosam tappning (såklart). Riktigt goda kakor som dessutom är rätt snygga med sina två färger
När jag letade efter recept på godsaker som innehåller sådant som man oftast har hemma, alltså inga konstiga ingredienser, hittade jag de gamla hederliga schackrutorna
Klassiska schackrutor. De här goda kakorna bakade jag för några dagar sen och tog med till jobbet och de blev jättegoda, älskar kakor som smälter i munnen när man äter dem och choklad och vanilj tillsammans är ju jättegott
Tittar ni på Hela Sverige Bakar på sjuan. För mig är det definitivt ett guilty pleasure. Som professionell konditor (och bagare) är det lite med skräckblandad förtjusning jag brukar titta på programmet
Schackrutor. Schackrutor är klassiska mördegskakor som smakar choklad och vanilj. Jag tycker att de är sjukt fina och att de för tankarna till mormorsfika och släktkalas
Blanda ihop mjöl, socker och smör i en bunke, enklast att göra med händerna. Har du glömt att ta fram smöret innan så kan du mikra det ca 10-15 sekunder
Småkakor är ju bara för roligt att baka och det uppskattas verkligen av de flesta. Så idag blir det schackrutor jag tänkte bjuda på, klassiska småkakor som tar lite längre tid än de mest simpla småkakorna men ändå snabbt om man jämför med brödbak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.