Det blev mycket glögg och godsaker på en gång. O hade köpte Blossas glögg X med smak av saffran. Jag var först lite tveksam till saffran i glöggen men det var riktigt gott
Populära inlägg. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja. Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glögg på en bas av flädersaft. God Glögg. Tillsätt det vita vinet och värm glöggen varsamt, utan att den får koka
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på granatäppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen
Nu är det dags att sätta årets glögg. Jag satte min glögg 1/11 så den är klar till Lucia, ska bli så gott att smutta på rykande varm glögg. Man ska låta glöggen stå i 3 veckor men jag låter min stå i 6veckor
Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. När vi hade glöggprovningen serverade vi givetvis skållade mandlar och russin till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.