Blanda babyspenaten med resterande marinad och lägg upp på tallrik med de övriga ingredienserna. Lägg upp laxen och dela den lite i mindre bitar med en kniv
Jag har länge tänkt att jag skulle köpa salmalax (sashimilax) som de har på vår fantastiska Icabutik vid Liljeholmstorget (kan vara Sveriges bästa men också den mest välbesökta mataffären på fredagar och lördagar…)
Använd en vass kniv och skär sashimilaxen i fina skivor. Om denna middag skulle namnges skulle det bli något i stil med "Japansk tapas i raw-format", eller "Raw japansk bibimbap" - ja, det senare kanske låter snyggt
Jag gillar att äta på Wagamama och är extra glad för att de har ett väldigt gott alternativ som är raw, nämligen sashimilax och avokadosallad med pumpafrön (dock rostade)
Lägg laxsidan ovanpå med skinnsidan neråt. Täck med plastfolie och låtstå i kylskåp över natten. Smält smör i en kastrull, läggi vitlöken och bryn den på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.