Orginalet är toppat med fläderkräm men eftersom att jag inte är så van att baka med just fläder så valde jag att toppa med en syrlig passionsfrukts-pannacotta istället
Ta en rund kakform (24-26 cm) och skär till bakplåtspapper och lägg i botten av formen och häll i smeten. Värm ugnen till 180 °C och grädda kakan från kall ugn i 20 - 30 minuter tills den är lämpligt stekt
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta. E-postadress. skriven 2015-11-09 20. skriven 2015-11-09 20. skriven 2015-11-09 20. skriven 2015-11-09 21. Mandeltårta 4 äggvitor
Rör ägg och socker. Mal mandeln och blanda i bakpulver och mjöl. Rör ner i smeten och häll i en rund form med löstagbar botten, som är smörad och bröad
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknande smak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
Sätt en bit bakplåtspapper i bottnen av en 12-cm springform och tryck ut degen i denna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills bottnen börjar ta färg
Jag hittade receptet på LCHF-recept och egentligen var det receptet som hittade mej, nu igen. För variation kan smörkrämen smaksättas med rivet apelsin-, citron- eller limeskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.