Pepparrotssmör. Rör ihop rumsvarmt smör, riven pepparrot och persilja. Ställ in i kylen. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar
I helgen som var åt jag en grymt god middag. Jag hade fått inspiration från flera olika ställen och kombinationen av dessa gav ett delikat resultat måste jag säga
Tjo vad det är livat på Kvalborg. Eller, vid näramre eftertanke så är det städat. Väldigt städat. Det enda festandet i närheten av mig är i lägenheten bredvid
Picknickbröd med oliver & timjan ca 12 st. . Godmorgon torsdag. Om jag hade fått bestämma hade det varit fredag eftermiddag nu och jag hade tagit en långpromenad med hunden och sagt tack och adjö till den här veckan men vi är inte riktigt där ännu
2 brytbröd el. 12 portionsbitar. Ugn. 175°. 1. Rör ut jästen i vattnet i hushållsmaskinens bunke. 2. Tillsätt ¾ av vetemjölet och arbeta degen i några minuter på låg hastighet
Picknickbröd eller brytbröd, vilket man än vill kalla det så är det ett gott och smidigt bröd. Det är lätt att baka, bra på buffébordet och även smidigt att ta med sig ut då man inte behöver ha någon kniv till det
1 fläskfiléSaltPeppar2 msk smörSalami i tunna skivorSoltorkade tomaterFärsk basilika eller oregano3 dl grädde2 msk chilisåsPutsa filén och salta och peppra
Detta blev det till middag idag och det blev riktigt gott. Till kycklingen och cous cousen gjorde jag det lätt för mig och det blev Kelda Four Cheeses, som – en slät, smakrik sås med blåmögelost, cheddar, parmesan och mozzarella
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. En wow faktor på bordet. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.