Pappa hade fått någon saffranssill på ett julbord och sa att den var riktigt god. Nu vet jag ju inte hur den de fick smakade, men jag hittade ett recept hos Abba som vi valde att testa till julafton
Efter "strump"haveriet"" som Helena (väninna sedan studietiden (tillika nationsvimlet) för 20(. ) år sedan) så kärnfullt uttryckte mitt misslyckade stickprojekt med, blev Arvid RIKTIGT oroad
Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
Jag älskar sill och förstår inte varför jag inte lägger in mer sill än vad jag gör. Min sambo, som inte är en sillfantast, tycker sillen tillhör julbordet, medan jag tycker den tillhör frukostbordet
”Påsk i Sverige firas sedan 1844 efter den gregorianska kalenderns regler. Fram till 1969 präglades långfredag av att de flesta affärer och offentliga nöjen hade stängt till minne av Jesus korsfästelse
Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skölj purjolöken och skiva fint. Skala och hacka vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd ner sillbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.