Idag kom jag hem efter en heldag i handbollshallen och möttes av denna söndagsmiddag. Det är hel ugnsstekt kyckling som serverades med kokta morötter, brysselkål och champinjonsås
Dagen har ägnats åt att röja lite och städa och pyssla…fast det är också bra dagar. Till middag blev det ugnsstekta kycklingben (stekta i torsdags för att ha till picknicken på lördagen – picknicken som blev en lunch på ett italienskt ställe på Kungsholmen – men inte ens jag picknickar i kyla, regn och blåst
I stället för den traditionella söndagssteken kan man göra söndagskyckling. Det är trevligt att samlas kring en söndagmiddag, vare sig det sker i mindre eller större sammanhang
Linus Ström, Thörnströms kök i Göteborg- Ta det som blir kvar av söndagskycklingen efter du rensat den, lägg i en kastrull tillsammans med grönsaker och fyll på med vatten
Om du använder fryst kyckling bör den få tina först. Hel kyckling delas i portionsbitar. Krydda bitarna med salt och peppar och bryn dem runtom i litet matfett
Rensa och dela kycklingfiléerna en gång på längden. Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra lätt. Stek av dem med lite vitt vin när de är genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.