Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Herr Russins brorsa fixade körkort i veckan och det firades med en klassiker. Söndagar är en alldeles utmärkt dag att baka, det vet ni säkert att jag tycker
En kväll var vi bjudna till en irakisk/brittisk familj som lagade fantastisk kyckling, marinerad i yoghurt, med kryddigt ris – jag får nog anledning att återkomma till det receptet
smör och rapsolja att steka i. Båda recepten finns med i detta inlägg och jag garanterar er att om ni vill impa lite hemma nån dag så laga något av dessa recept
Hampus har träning fyra dagar i veckan inkl match på söndag, Daniel får ta hand om en stor del av logistiken eftersom jag påbörjar nytt schema med lite kvällstider, läxor ska betas av, utflykt och skoljoggen ska också avverkas denna vecka med matlådor och extrakläder, jag ska iväg med mina härliga mamseller (ett gäng tjejer som träffas kontinuerligt)
Lite PT-Fiabröd-feelingBakade bröd i söndagsmed inspiration och originalrecept härifrån. ) Häll i en brödform med bakplåtspapper i (så att brödet inte fastnar)
Men innan vi träffades började jag fixa med min födelsedagstårta. En riktigt god tårta med kladdkakebotten, choklad- och lakritsmousse toppat med hallonmousse
Smält smöret och låt svalna, blanda ihop med ägg och socker. Låt stå i ca 15 minuter i rumstemperatur och svälla innan du formar höga toppar med händerna och sätter på plåt med bakplåtspapper
Krydda revbenen väl med piffikrydda. Ös dem med skyn lite då och då. Servera med kokt potatis & kokta grönsaker och såklart klassisk brunsås till, se mitt recept
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek små pannkakor i kokosolja eller rapsolja. Sen blir det det klassiskt söndagsmysmed serier och fika i sängen (extra mysigt om det regnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.