Tanken var god ,,,men det var nog detendasom var gott. Jag utgår från ett julgodis recept där jag tillsätter lite mera nyttigheter , det ska gå att äta som ett mellanmål
Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Så har ni gott om äpplen tycker jag absolut att ni ska koka er ett par burkar, och ta fram när vintern är som mörkast och kallast
I går avslutade jag en runt-farande-dag med både nya vinterdäcksinköp och gitarrinköp till skolans musiksal, med att rota runt efter adventsstakar och annat pynt som nu står redo att sättas upp under denna eftermiddag
Tillsätt balsamvinäger, smaka av och ha i mer om du tycker detbehövs. En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns
Som om det vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Så jag bjuder mig själv på några alldeles-för-lite-sömn-igen-timmar. Det börjar bli en ovana det här. Om konstiga saker, somnästan känns som att mörkret kryper lite för nära inpå
enomdan räcker så det blir billig festfruktost. Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg. Vispa en äggvita med 1 tsk vaniljpulver i lätt med gaffel så att det blandar sig
Tärna alla grönsaker i bitar om 1x1 cm, klyfta löken och fräs dem i oljan, det gör inget om allt inte blir fräst (fräs och tärna på). Låt småputtra 30-40 min, rör om då och då
Tanken var god men mina ungar låter hälsa att detta var mindre gott. Kanske ni gillar det. Helt galet verkar det nu när jag plitar ner "receptet", helt normalt och mycket gott när jag tillredde det
Det jag talar om är stekta bullar som görs av en lins- och potatissmet där smeten först får koka, sedan stå kallt i ett dygn för att därefter formas till bullar och stekas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.