Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.