Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör ner mjöl och salt och rör om tills det är väl blandat, det blir en kladdig och lös deg
Glöm inte att rösta på mig till det stora MATBLOGGSPRISET ”Folkets val”. Innan jag skriver mer om vår dag så tänkte jag bjuda dig på mitt goda recept på lantbröd
Strö mjöl på bakbordet och lägg degen på bordet, dela i 3 lika stora delar och forma till limpor. Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma
Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.