Sätt ugnen på 200 grader. Bre brödet med smör och sätt in i ugnen. Låt smöret smälta ordentligt medan du skivar korv och river ost samt blandar tomatsås
Rutavdragens tidevarv. Fröken Rut. tills Rut kom. Rut-arbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad
Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar
Erik Olsson hade just installerat den första vedeldade stenugnen i Sverige och Polaîne var imponerad av Eriks arbete att hitta tillbaka till det "äkta" brödet, något som Erik sedemera utvecklat på sitt kända stenugnsbageri i Rute på Gotland
Rutes, den högra på bilderna, med smak av mild kaviar nedblandad i både creme fraiche och lättvispad grädde för den rätta krämiga konsistensen och så diverse lök som rödlök, purjolök och gräslök
med utkavlad vit marsipan, ( kan vara bra att stryka upp tårtan med grädde innan man sätter marsipan utanpå) marsipanfigurer, godis och choklad eller spritsa vispad grädde i ett rut mönster ovanpå tårtan ( man kan lämna kanterna utan grädde)
Ruts syltkakor 7 1⁄2 dl krusbär (röda eller gröna). Foto. Josefin Casteryd från Sött från förr. Kompott kan kanske bäst beskrivas som ett mellanting mellan sylt och kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.