Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här
Jag bara älskar rågsiktsbröd. RågsiktsbrödIngredienser50 gram smör6 dl mjölk (vatten funkar också bra)1 påse torrjäst1 msk salt½ dl brödsirap11-13 dl rågsiktInstruktionerBörja med att smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet om du använder det. Rågsiktsbröd from Matskafferiet 50 gram smör
Ljumma mjölken till 37 grader. Blanda rumstempererat smör + rågsikt + salt + socker i en stor bunke. Häll på mjölken och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Igår bakade jag de här rågsiktsbröden i stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Pizza toppad med lammrostbiff. Till lunch i onsdags delade jag och Algot på en pizza till lunch. Några dagar tidigare hade vi ätit lammrostbiff till middag och vi hade lite rester kvar av köttet, så det fick toppa pizzan vilket blev jättegott
Rågsiktsbröd smakar lika ljuvligt som de doftar. Rågsiktsbröd. Detta recept skulle ni ha fått igår men då tiden inte riktigt var med mig får ni det idag istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.