12 poäng
av 10 möjliga! Den var faktiskt väldigt god och framförallt saftig! Inte torr, och inte ”majonäsig” eller skarp i smaken. Mild, fruktig och med salt skinka och len smak av mjukost, ägg, grädde och creme fraiche! Barnen brukar tycka om just denna variant som är just mild och fruktig.
8-10 bitar
Det här behöver du :
6 st
halvmånar, eller 3 stora runda)
1 sats
grundröra (Vispa grädden och rör ihop med resten) :
Lägg ut två hönökakor till en rund botten, lägg på fyllning. Det var dags att piffa upp receptet påsmörgåstårta, men varför frångå ett vinnande koncept med hönökaka som både är gott och enkelt
Lägg ut två hönökakor till en rund botten, lägg på fyllning. Bred på smetana ovanpå tårtan, dekorera med skivade ägg, skalade räkor, lax och hackad sallad
Skär de andra bröden på samma sätt. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka
Tårtan skall vara rund. Sen lägger du på två halvor till men tänk på att lägga dom åt den andra sidan fortfarande med den ljusa sidan uppåt häll på röra
Ingredienser1 paket skinka. (Vi hade bara kokt, men det blir godare med rökt)100g bredbar leverpastej2 msk bostongurka5 ägg3 msk majonnäs1 burk mimosasallad1 paket rostbiffNågra salladsbladNågra gurkskivorOst (Vi hade bara präst, men blir klart finare att rulla om man har t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.