Munkar250 g mjölk [2,5 dl] 85 g strösocker [1 dl] 18 g vaniljsocker [2 msk] 5 g bakpulver [1 tsk] 7 g salt [1 tsk] 30 g jäst 120 g smör, rumstemperatur 110 g ägg [2 st] 660-690 g vetemjöl [11-11,5 dl] 1,5 l olja, till fritering
1 Chokladglasyr75
g mjölk [0,75 dl] 360 g florsocker [6 dl] 40 g kakao [1 dl] 3 g salt [0,5 tsk]
Kakan består av en härligt spröd botten, en krämig kolafyllning som toppas med en len mjölkchoklad. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg
Fyllda med nonstop blir det en barnsligt god variant. Foto. Karin / bevemyrs blogg. I morgon kväll kommer tre av sonens kompisar över för att hitta på trevligheter och mysa framför tv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.