Mycket gott med tillbehör som hembakat naanbröd, äppelraita och mango chutney. I helgen är jag och Peter i Malmö för att hälsa på hans syster och hennes sambo
Tärna äpplena fint. Vänd ner dem och ingefäran i yoghurten. Torrosta spiskumminen i en stekpanna och mortla sedan alla de torra kryddorna, utom de svarta senapsfröna
Jag skickar ut receptet iallafall, idag var det rotselleribiffar till middag. Kvällens middag är nog helt ärligt en sån måltid som man antingen gillar, eller inte gillar
Spicey turkey med äppelraita och råstekt kålrabbi. Här kommer Linas matkasse. Nu är det officiellt höst. Barnet har började "nollan" igår och på kvällen kom höstens första matkasse
Superenkel rätt som är väldigt, väldigt god. Recept för 2 pers. 1-2 rotselleri (beroende på hur stora de är)PolentaÄggFärsk spenat (mycket, krymper ju nåt förfärligt)Kryddor efter smak och behagSkala rotsellerin och skär i skivor (ca 2 cm tjocka)
Tärna äpplena fint. Vänd ner dem och ingefäran i yoghurten. Torrosta spiskuminen i en stekpanna och mortla sedan alla de torra kryddorna, utom de svarta senapsfröna
Rotselleribiffar med kanel & chili8 biffar1 halv stor rotselleri2 stora eller 4 små morötter1 gul lök1 vitlöksklyfta1 burk stora vita bönor1 ägg1 halv chilifrukt, mildsaft av citronkanelolivolja & smörsalt & vitpepparUgnsbakad sötpotatissötpotatispotatisolivoljasaltcitronzest Fetaoströrafetaost (riktig feta av får och getmjölk)yoghurt eller creme fraichesaft av citronfärsk rosmarinsalt & svartpepparsmörVärm ugnen till 250 grader. 1 halv chilifrukt, mildsaft av citronkanelolivolja & smörsalt & vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden, salta och pensla med lite av olivoljan. Lägg dem i en smord ugnssäker form och baka i mitten av ugnen ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.