Äppelraita. Äppelraita. Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi (4 portioner). Koka 3,5 dl basmatiris enligt instruktionerna på förpackningen
Äppelraitaen skål lagom till 4. Jag är mig själv tacksam för att jag gillar att laga mat. Igår såg jag verkligen framemot att få ställa mig bakom pannorna (jag har varit i Göteborg flera dagar och inte lagat annat än kaffe) och riva till biffar till ett helt kompani (det vill säga mig, Anna W och så ett gäng matlådor)
Paalag gosht heter den här rätten egentligen, en indisk curry gjord på lamm och spenat. Servera den med en äppelraita (recept nedan), mangochutney och något sorts stort, platt, mjukt bröd
Tärna äpplena fint. Vänd ner dem och ingefäran i yoghurten. Torrosta spiskumminen i en stekpanna och mortla sedan alla de torra kryddorna, utom de svarta senapsfröna
Tärna äpplena fint. Vänd ner dem och ingefäran i yoghurten. Torrosta spiskuminen i en stekpanna och mortla sedan alla de torra kryddorna, utom de svarta senapsfröna
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden, salta och pensla med lite av olivoljan. Lägg dem i en smord ugnssäker form och baka i mitten av ugnen ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.