Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
-) , lite har vi ätit med och det finns äpplen kvar ännu Receptet kommer från boken. Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Stöt moset (eller mixa äppelmosetmed en stavmixer om du vill att ditt mos ska vara klumpfritt). Smaken är helt fantastisk men man bör tänka på att hållbarheten inte blir mer än en vecka eftersom socker annars fungerar fint som konserveringsmedel
I veckan åkte jag till en kompis och fick plocka med mig massor av goda äpplen hem. Av dessa tänkte jag göra en massa skoj i köket, men framförallt koka äppelmos
Häll upp äppelmoset i varma burkar. Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Blanda natriumbensoat med lite av moset och rör ner i resten av moset
Äppelmosmed smak av kanelKoka äppelmoset. Mina föräldrar kom inte bara med bondböner - de hade också med sig en laddning äpplen från min barndoms äppelträd
En hel pappkasse med äpplen. Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.