Jag har i morötter och potatis i rotmoset, morötterna för färgen och potatisen för konsistensen. Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Nu till rotmoset. Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Nu till rotmoset. Skär sedan upp det i tunna skivor, lägg det på en ugnsplåt, slå över lite av kokvattnet, täck med folie och värm i ugnen
Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
OxbringamedrotmosAtt koka egen oxbringa är mycket gott, men tar lite tid. Rotmos. känn med en stekgaffel att bringan är riktigt klar, vilket den är när bringan lossnar lätt från stekgaffeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.