Mosa färska jordgubbar och blanda med vispad grädde. Garnera med vispad grädde och färska jordgubbar. 250 g ägg150 g strösocker75 g potatismjöl5 g bakpulver75 g smält smörVaniljkräm
Släta ut marsipanen med händerna så att det blir slätt, tryck till mot nederkanten. 250 g ägg150 g strösocker75 g potatismjöl5 g bakpulver75 g smält smörVaniljkräm. 500 g mjölk1 vaniljstång130 g äggula130 g strösocker40 g maizena50 g smör4 msk hallonsylt5 dl grädde1 färdigt marsipanlock eller använd ca 350 g marsipan som färgas grön och arbetas med florsocker till en smidig deg
Klä formarna med deg, klicka i krämen och lägg på ett lock av deg. Ca 14 st 4 dl mjöl1 dl potatismjöl1 dl socker200 g smörVaniljkräm enligt receptet nedan eller marsánkräm
) kan man göra som jag gjorde i tisdags och fylla bullarna med en smörvaniljkräm istället. Om jag hade fått välja en enda bulle att ta med mig till en öde ö hade jag utan tvekan packat ner en kanelbulle i bagaget
Blanda ihop med resten av ingredienserna. Smörvaniljkräm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll smeten i en smord långpanna och grädda ca 20 min på 175 graders värme
Eller varannan botten medsmörvaniljkräm och varannan boten med hallonsmörkräm. Sonen hade några önskemål om vad vi skulle bjuda på när familjerna skulle komma och fira tillsammans med oss
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.