En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom. 2 - 3 droppar angostura bitter
-) En rom och en whiskey. Romen heter Negrita och är en rom ifrån Karibien. -) Denna drinken har jag fördruckit mig på som ung, då på den tiden använde jag mig av Bacardi dock
Häll på rom och fyll därefter på med starkt kaffe. 6 cl Puerto Rico rom. Lägg ordentligt med vaniljglass i ett högt värmetåligt glas med ett par skedar krossad is
Blötlägg russinen i rom eller rom-essensen i 30 minuter. 2 msk rom eller. 2 msk vatten med rom-essens. Rund form 22 cm i diameter med hål, typ sockerkaksform
Efter den första natten tog vi en promenad innan frukost och tittade på omgivningarna. Dags att värma sig med ljus, varma filtar, nybakat bröd och varma minnen från sommar i Florida och höstens Italien-besök
CIN-CIN. Viktor Emanuel (II), Camillio de Cavour, Guiseppi Garibaldi är namnen på tre herrar som kom att ha avgörande betydelse för Italiens enande 1861. Då vi är väldigt förtjusta i italiensk mat, vin, konst, kultur (vi omfamnar såväl romarriket, Medicis Florens som Scaligeris Verona mm mm mm i detta) och mode (Bröllopsresan som avslutades med shopping i Milano är något vi fortfarande gärna pratar om), kändes det som om det vore på sin plats att fira Italiens 150 års dag med en italienbaserad fyra rätters måltid. Hetta upp oljan och hälften smöret och stek köttet 2-3 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.