Smörbakt blomkålmed trattkantarells-sabayonne ochfetaost. Stulet/inspirerat av den helt enormt goda blomkålen de serverar på restaurang Luzette som VM-kocken Tommy Myllymäki tagit fram
Hacka löken och stek med spenat ochmangold. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomater och oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Fick ett bra tips av min svärmor på att göra en riktigt god paj medriven squash/zucchini i. Fyll sedan pajskalet medfetaost, den stekta squashblandningen, chilin och cocktailtomaterna (delade)
Smula sedan över fetaostoch strö den rivna osten över hela pajen och avsluta med äggstanningen. Gör äggstanningen, vispa ägg tillsammans med gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.