½ påse
fryst sojafärs och fräs ytterligare ca 5 min Salta och peppra. Blanda i 1½ dl kokta kikärter och strimlade torkade aprikoser. Blanda ner det kokta riset i pannan och strö över rostade cashewnötter. Servera med (mjölkfri) yoghurt. Avnjut!
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Att just kikärtor har visat sig minska suget efter snacks och onyttigheter gör det ännu roligare att just göra ett snacks av dem, ett snacks du kan äta med gott samvete precis när du vill
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. 400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga. Tagschilipeppar, curry, kikärter, majsstärkelse, olja 37 f m. 400 g kokta kikärter
Ibland är det så skönt med enkel mat. Bäst tycker jag att det blir med en kryddig korv, som tex chorizo men det går även bra med kycklingkorv, grillkorv eller varför inte falukorv
Pressa citronerna över ärtorna och blanda i persiljan, smaka av med salt, peppar och spiskummin. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.