Igår ägnade vi oss åt rent frosseri fast ändå inte av den osunda sorten om jag får säga det själv. ) att vi inte skulle bli mätta på skaldjuren hade fixat lite olika tillbehör så som bland annat en Västerbottenostpaj vilket alltid är gott till skaldjur, den går att grädda som småpajer eller en stor som även kan delas i bitar och serveras som snittar om man så vill
Bikarbonat för rengöring och äppelcidervinäger till sköljningJag försöker allt eftersom att hitta bra och naturvänliga/ekologisk alternativ inom allehanda områden där vi ofta både belastar naturen och våra kroppar med en massa onödiga kemikalier
Som den här bakelsen, idén till den kom flygande när jag halvlåg i soffan och blev sugen på en kombination av lakrits och citron och då var jag såklart bara tvungen att testa, ibland när jag provar mig fram blir det en fullständig katastrof och hela härligheten åker direkt ner i soporna och ibland när jag har tur som i det här fallet blir den en ren njutning på första försöket
Sensationellt gott och rent sensuell matlagning. Idag hittade jag lammentrecôte i kylen. Bad M gnida in den med fina rara örtoljan och en rivenvitlöksklyfta medan jag var iväg för att veckohandla tillsammans med J
Lägg över i en ugnssäker form, stick in en stektermometer i den tjockaste delen och låt steka i ugnen tills innertemperaturen är 56º (60-63 för medium och ytterligare ett par grader för genomstekt). 600 g innanlår av ren (hjort eller älg)
Hacka den rökta renfilén fint och blanda ner i crème fraiche tillsammans med pepparrot. Fördela renröran på omeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.