Fräs bacon, lök, vitlök, purjolök och kål i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad
Ja vi tog helgpaus och drog iväg 20 mil enkel resa för skidskyttetävlingar i dagarna två. En resa som strulade från början till slutet, men vi hade med oss nöjda ungar hem och då glömmer man ju senarelagda tävlingar pga kyla, migrän och sist med inte minst alla tabbar vi vuxna gjorde
Världens godaste ribollita åt jag med en vegan i Florens. Vi beställde ribollita och fick in två tunga tallrikar i keramik - på faten tre dagar kokad lycka serverat i ett massivt material
Ribollita (7). Postat av Elin torsdag 08/01 2015 kl. 17. 27 Kommentera. Colcannon. Colcannon är den irländska varianten på potatismos med grönkål som vi ibland har som tillbehör till söndagsmiddagen
Till varmrätt åt vi bl a en Pork Three Ways där den pancettalindade och brässerade biten fläsk stack ut tillsammans med några skedar mustig ribollita (en fyllig toskansk soppa gjord på bröd, bönor och olika grönsaker)
Har tidigare testat Charlottas ribollita som är underbart god, men ville nu prova på något nytt. Idag ska jag återigen hoppa på bastuflotten, denna gång tillsammans med ett par kollegor
Ribollita, 4 pers. Ribollita, 4 pers 1 gul lök, hackad. För er som fick KalmarPosten i lådan idag eller rent av har läst den på nätet såg att jag har fått sällskap från och med i år
Skala och skär lök, vitlök, morötter, selleri och potatis i bitar och lägg dem efter hand i en gryta med olja på mellanhög värme för att svettas och bli mjuka, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.