24 Jun. 13. 53. Dessert ifrån Midsommar. 1kommentarer. Den här desserten hade vi på midsommarafton. En franskchokladtårta med kokos, mjölkchokladfluff och färska bär
Den slaw som jag gjorde senast har sina rötter ifrån Piedmont och det som är speciellt med slaw ifrån denna ort är att man smaksätter sin slaw med ketchup
Uppdrag 2 i Saltå Kvarns smakråd var att utvärdera följande produkter från Saltå Kvarn. Olivolja ClassicoVit BalsamvinägerVita bönor små torraPumpakärnorVi fick med ett recept på Panzanella
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Då vegokött blir lite tråkigt om du bara trär upp det på en pinne utan marinad så har jag valt att utgå ifrån ett persiskt recept på kobideh kebab som är en mer uppkryddad variant, ofta gjord på nöt eller lammfärs
Surdegen bubblar och snart är det dags att starta igång dagens brödbak. Bullar rullas och bröd formas. In i ugnen och efter några minuter fylls rummet av doften från ljuvligt bröd
Jag har aldrig varit på Saltå kvarn med jag har båda kokböckerna därifrån. De är så otroligt fina och även om allt inte riktigt är min stil vad gäller matlagning (hela dinkelkorn och röda linser är liksom inte riktigt min grej, trots att jag är vegetarian och många tar för givet att man ska gilla sånt där "nyttigt") så har jag hittat en hel del goda recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.