En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Hasselbackspotatis är en klassisk rätt, min mamma gjorde det ofta hemma, så även jag efter det att jag flyttat hemifrån i början av 80-talet, men sedan föll Hasselbackspotatisen i glömska under många år
Broccoligratäng, innan gratinering. På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept på broccoligratäng som jag lagat några gånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien
Vid en liten middag med vänner och släkt så blev det riktigt frosseri i revben. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Det här är en av de där rätterna som liksom har stått på min lista av klassiska maträtter att laga, och idag kändes det som en bra dag för lite fransk comfortfood
För ett tag sedan lade jag upp ett recept på broccoligratäng, utifrån samma recept kan man även laga till en blomkålsgratäng, mängden blomkål kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Gratinerade tomater är ett perfekt tillbehör till en liten köttbit, kan gott ersätta de mer traditionella tillbehören såsom pasta och potatis när man serverar flera rätter, det som på italienska benämns som contorni, kort och gott ett tillbehör
Har funderat på att grava lite kött under en längre tid, men inte fått tummen ur. I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Som förrätt till torsken i helgen blev det små västerbottensnacks toppade med creme fraiche inspirerade av Taste by Louise som vann förra årets upplaga av Mästerkocken
En krämig champinjonpasta med en frisk smak av citron, i Sverige används mestadels citron mest som smaktillsats i vatten eller i kakor, runt medelhavet är användningsområdet betydligt bredare, så även hemma i mitt kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.