Det här brödet smakar jul. Antagligen beror det på kardemumman som ger brödet dess härliga smak eller så är det frukten och nötterna som drar tankarna till julen
Bli inte avskräckta bara för att denna heter höstgryta. ) Vi vill ju inget hellre än att våren ska komma på riktigt nu, men denna grytan är precis lika god tidigt på våren som sent på hösten
Lägg dem i formar (jag använde Eldorados stora muffinsformar – riktigt stabila och bra. Idag har jag haft en av de skönaste torsdagarna på riktigt länge
Soppa är ju så gott och i synnerhet fisksoppa, dessutom värmer det gott nu när det börjar bli kallt. Fördelen med mitt bästa fisksoppa-recept är att det tar vara på alla smaker och smakar helt ljuvligt
Saftigt fruktbröd till soppan. Igår hade vi min mans bror och fru över på middag och då åt vi fisksoppa till middag och till den serverade vi det här goda fruktbrödet med rågsurdeg och det var väldigt gott
Dag 1 – blötläggning. Dag 1 – fördeg. Dag 2 – bortgörning. Täck med duk och låt jäsa i rumstemperatur i 60–75 minuter, tills degen jäst upp 2 cm över formens kant. Baka totalt i 45–50 minuter
Lägg aprikoserna i vatten ett par timmar så att de mjuknar. Skär dem och katrinplommonen i småbitar. Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet
Förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort. Den fullkomligt rusar iväg. Jag och Arvid gör inte så jättemycket om dagarna men ändå så går det så fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.