Recept. Florsocker utanpå kakorna. Gör själv eller köp marsanpulver och blanda medmjölk. Häll grädde, äggulor, socker, potatismjöl i en tjockbottnad kastrull, rör om och blanda i vaniljpulvret eller dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Kondenserad, sötadmjölk finns på konservburk bland bakgrejerna. fyll påmed mer. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Har ni aldrig smakat osötad, kondenserad grädde förrut så gör det. Jag har även hört att det är gott att smaksätta med kakao och göra chokladpudding eller chokladglass medkondenserad grädde
Garnera på valfritt sätt. Fyll upp shakern med is. Mjölk. Om du inte har någon shaker hemma går det bra att använda en glasburk med lock, eller att bara blanda ingredienserna i ett glas fyllt med is
Om du gräddar kakorna med sockret på kommer det att tappa sin fina färg. Nyp in smöret med fingrarna. Blanda socker och några droppar karamellfärg i en plastpåse tills sockret får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.