Testade att göra lchfvåfflor idag med mandelmjöl , och jovisst det blev gott. ) Recept 4 ägg 2 dl mandelmjöl 2 dl grädde 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk Vaniljpulver Lite salt Blanda ihop allt till en smet. Blir ca 6 st våfflor Mitt resultat. ca 6 st våfflor
Receptet hämtat från Ett liv i balans med LCHF Jag serverade vispad grädde och bär till. Enligt receptet skulle det bli åtta våfflor men jag fick några fler
Idag bestämde jag mig för att färdigställa receptet med ugnspannkakan. Ugnspannkaka LCHF. Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Recept. 2-3 msk creme fraiche. 2-3 msk creme fraiche. Jag fick ju en lökhackare av mistern för ett par år sedan, den är minst sagt praktisk när man ska göra stroganoff
TwitterFacebookTumblrE-postGillaGilla Laddar. Här kommer självklart receptet på godbiten. I originalreceptet skulle 3 ägg knäckas ner i bechamelsåsen men jag avskyr äggstanning så vi undvek det och lade till ost istället. Rosta i ugnen tills att de är gyllenbruna (i ungefär 25-30 minuter)
) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset
Ursprungs receptet kommer från en av mina favoritbloggar Ruled. Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.