13 dl
iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)Så här gör du 25 minuter Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset. Servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller ett tunt lager florsocker. Alternativ 2. Du kan också göra så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser, vispa grädden och vänd ner den och avsluta med att blanda i smöret. På det här sättet slipper du lägga i en klick smör för varje våffellagg du gräddar. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 9
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När såsen har tjocknat är den klar – det går på under minuten. Ok, ska sluta gnälla nu – det jag ville komma fram till är att det här ibland leder till att jag lagar en ambitiös brunch
Du kan också frysa in buljongen, ett enkelt sätt är att hälla upp den i en istärningslåda. Vill du ha fler tips på olika benbuljonger och grytor man kan använda dem till, så finns mina bästa recept i Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.