Våfflor – enkelt recept på frasvåfflor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 50 g smör till gräddning
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 krm salt
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 dl vispgrädde
  • 13 dl iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)Så här gör du 25 minuter Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset. Servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller ett tunt lager florsocker. Alternativ 2. Du kan också göra så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser, vispa grädden och vänd ner den och avsluta med att blanda i smöret. På det här sättet slipper du lägga i en klick smör för varje våffellagg du gräddar. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 9

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.