De säger att det visst går att frysa in ramslöksblad, att ramslökspeston självklart håller längre än några veckor i kylen eftersom den har antibakteriella egenskaper och att det går lika bra att sylta ramslöken som att göra ramslökskapris på dess frökapslar
Ramslökskapris på blomsterskott i vinäger efter tre veckors betning i salt. Jag tänkte även testa en 1-2-3 inläggning som en av mina läsare föreslog i mitt tidigare inlägg om Ramslökskapris på spröda knoppar
2 msk ramslökskapris , eller vanlig kapris. Plocka fiskköttet i skinn och benfria bitar, hacka äpplet fint & tillsätt det och den finhackade schalottenlöken i fiskköttet
Den här tartaren på tacka med rödbetor, krassemajonnäs, ramslökskapris och friterad potatis var fantastiskt god (och jag har ju ätit en del tartarer att jämföra med)
I samband med att blommorna tappar sina kronblad går det även att plocka ramslökens frökapslar som kan betas i salt för att sedan läggas in som ramslökskapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.