Foto & styling. Ramensoppa. Topping. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Foto & styling. Ramensoppa. Topping. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Kärna ur granatäpplet, strimla aprikoserna, hacka nötterna. Strö all torkad frukt, nötter och granatäpple över kycklingen och grönsakerna och låt det vila några minuter så nötter och frukt får lite värme
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Jag använde mestadels solrosfrön, eftersom de är ganska neutrala i smaken. Solrosfrön är rika på flera mineraler och vitaminer, och innehåller också stora mängder fleromättat fett
Häll i resten av vattnet, mjölken och allt övrigt utom sesamfrön och solrosfrön till utbakningen. Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.