Skär rabarbern i bitar och blanda försiktigt med potatismjölet. Testade ett nytt recept dagen till ära och pojkvännen sa allvarligt att “Den här rabarberpajen, det kan vara den godaste pajen du någonsin gjort”
Pensla degen med uppvispat ägg. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl. Fyllningca 150 g mandelmassa2–3 msk mjölk4–5 dl vispgrädde . Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25 min
Elise hjälpte mig att rycka upp rabarbern och Tilia hjälpte till med själva baket. Vi gjorde världens godaste smuldeg och strödde uppe på rabarbern som vi stekt i smör, kardemumma och ingefära
Hon hittade mig inne i informationsbåset uppe på disken dinglandes med benen helt obekymrad. Köttfärsås med asiatiska toner är som gjort för familjen Torsund
Det är Martin Johansson som har skrivit flera fina bakböcker som visar på en kort film. Båda varianterna blev riktigt goda och det var kul att få ut två slags bullar av samma deg
Så jag valde att göra en smulpaj med båda varianterna. Ville testa att göra en variant med stevia och utan vitt mjöl, men visste samtidigt att det brukar vara den paj med socker och vitt mjöl som brukar vara populärast bland hos de andra i familjen
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.