Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn
I med de torra ingredienserna sen mjölken+smöret rör ihop till en jämn smet. Inspirerad av vad den tidiga sommaren alltid har att erbjuda, nämligen rabarber kommer här ett recept på rabarbermuffins
Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. (ger ca 3 dl vaniljkräm)2 äggulor2 msk strösocker3/4 msk potatismjöl2,5 dl mjölk0,5 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker1tsk smörsmaka av med en nypa salt (mitt eget tillägg)1
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt och vispa ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.