Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Där såg jag verkligen vilken skillnad det är på färsk matkvalitet, jämfört med stormarknadernas massproducerade
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt ofta
Jag åt en supergod lammrätt med ratatouille på aubergine serverad med tomatsås i Paris. Tillsätt fonden och låt ratatouillen tillagas på låg temperatur tills zucchinin blivit mjuk och lite konsistensen blivit lite krämig
Vänd champinjonerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Skala och tärna rotsellerin. Blanda crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar
Medan soppan puttrar på spisen smörsteker du svampen gyllenbrun. I med palsternackan, fräs en stund till och häll sedan på det kokande vattnet och fonden
Stek de skivade champinjonerna lätt i stekpanna och lägg på spenaten. Barnen fick ris till fisken, men vi åt som det var eftersom vi minskat på vårt intag av kolhydrater
Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick fyllning som en sträng mitt på degen och rulla ihop till rullar
Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.