Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ett av mina favorittillbehör är röd pesto, det går otroligt fort att göra och är väldigt användbart. Frukostmacka med röd pesto, paprika, spenat, flingsalt och olivolja
Idag har jag gjort röd pesto med soltorkade tomater. En pesto med god smak av soltorkade tomater som passar som sås till grillat eller som pålägg som en röra till bröd, crostinis mm
Receptet kommer från Elina och Mickes mat, undantaget röd pesto och västerbottensost. Elina och Micke använde paprikapesto i sitt recept men när jag inte hittade det på varken Ica eller Coop så blev det röd pesto istället
Bred på ca 1 msk röd pesto på varje kycklingfilé. 4-5 msk röd pesto. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingfiléerna lite lätt, så att de får lite färg på båda sidorna, krydda med salt och vitpeppar
1 liten röd paprika. 3-4 matskedar röd pesto. 1 liten röd paprika. 3-4 matskedar röd pesto. Här kommer en fantastisk vardagsrätt som även fungerar bra om man får gäster mitt i veckan och har lite mindre tid att laga något extra gott
Pasta med röd pesto, bönor och grönsaker -Â 4 portioner Färsk pasta - vi använde Fettucine 1 burk röd pesto - vi använde Coops 1 burk stora vita bönor - proffsmatlagaren förespråkar egenkokade för att de är godare 1 frp körsbärstomater Ett gäng skivade svarta oliver Ruccolasallad 2 vitlöksklyftor 1 scharlottenlök Parmesanost - tips välj parmigiano-reggiano framför grana padano Hacka vitlök och scharlottenlök. 1 burk röd pesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.