Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form
Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den. ca 10 cm rättika
En dunderförkylning har däckat mej i helgen och mycket matlagning har det därefter inte heller blivit, men en liten goding hann jag med innan jag måste inta horisontalläge och det är denna råkost sallad
Skala och skär rättikan i tärningar (cirka 2 x 2 centimeter). Häll ned rättikan i det kokande vattnet och koka cirka 3 minuter. Blanda med rättikan och låt stå minst 30 minuter innan servering. 400 g rättika
Skär rättikan på längden. Stoppa sedan ner rättikan i påsen och stäng den. Knåda påsen lite grann så att kryddorna sprids jämnt på rättikan, men var försiktig så du inte har sönder påsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.