Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad. Per portion blir det inga mängder kolhydrater och jag äter mer än gärna en klick hemmagjord rödbetssallad på julbordet
En LCHF variant av rödbetssallad som är fantastisk god. LCHF jul, Rödbetssallad Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss
Till kalvsyltan vill både jag och sambon gärna ha rödbetssallad, men just rödbetssallad är tyvärr ett av de där riktiga lågvattenmärkena vad gäller tillsatser
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplen, potatis, rödbetor och ättiksgurkor i små tärningar. Blanda ihop detta med löken och blanda i rödbetsspadet och slutligen den vispade grädden
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form
Har alltid tyckt att hemmagjord rödbetssallad inte har varit lika god som den man köper. Men då har jag tydligen ätit varianter gjorda på créme fraiche, de har varit lite syrliga i smaken, vilket jag inte har gillat
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Sallad. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak
Ingredienser Portioner. 4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.