2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Av svarta vinbär gör man såklart len & god svartvinbärssaft, lika god kall som varm. Vi plockade svarta vinbär häromdagen & hon berättade så stolt att hon kunde det för det hade de minsann gjort på dagis
Idag gjorde jag parfait på svarta vinbär. Svartvinbärsparfait200 g svarta vinbär1 msk vatten120g socker2 äggvitor50g socker2dl vispgräddeKoka svarta vinbär, vatten och 120g socker i 5 minuter. Rårördasvarta vinbär100g svarta vinbär2 msk vatten60g sockerBlanda alla ingredienser. 200 g svarta vinbär
2 ½ l svarta vinbär. Rensa och skölj bären. Mal eller stöt dem med en potatisstöt. Lägg i ett lämpligt kärl och och slå på vattnet som blandats med citronsyran och rör om
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar Rårörd rabarbersaft Ingredienser Cirka 3 ½ liter 3 kg rabarber 4 citroner 3 liter kallt vatten 500 g (5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.