Det här är en av de varianterna jag bakar av Johannes rågsurdegsbröd. RågsurdegsbrödstipsDet här surdegsreceptet går det att experimentera med en hel del
På morgonen/kvällen. Blanda rågsurdeg med vatten (går bra med kallt kranvatten) och rågmjölet. Lägg en bakhandduk över och låt stå 9-12 timmar i rumstemperatur
Rågsurdegsbröd. Jag har under en längre tid funderat på att starta en surdeg, men så fort jag har varit påväg att röra ihop den har det varit något som hindrat mig
Rågsurdegsbröd med äpple och morotIngredienser6 dl vatten 37 grader20 g jäst0,75 dl mörk sirap2 msk flingsalt2 dl aktiv rågsurdegsgrund4 dl rågmjölca 12 dl vetemjöl100 g rivna morötter100 g rivet äpple175 g valnötterGör såhär Smula jästen och blanda ut med vattnet, tillsätt sirap, salt samt din aktiva rågsur
En klassiker i repris – ”Husets Ljusa” samt ett nytt rågsurdegsbröd. Helgens andra bakning var ett Schweiziskt rågsurdegsbröd som står ut med sitt speciella utseende
RågsurdegsbrödIngredienser1 burk bagarens rågsurdeg25 g jäst5 dl vatten9 dl vetemjöl special4 dl grovt rågmjöl3 tsk salt1 msk olivoljaGör såhär- Skaka burken (vrid av locket) och rör ihop surdegen med jäst och vatten
Rågsurdegsbröd med pumpakärnor. Bra bröd är A & O. Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid
Inte var det någon som brydde sig om fluffiga rågsurdegsbröd med stoooora hål i då inte. Nybakad fralla med 26 månader lagrad herrgårdsostoch hemmagjord rabarber- och hallonsyltDet har gått många månader nu sedan jag köpte ett paket Manitoba Cream
Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om. En fördel med att sälja många böcker (den har sålt över 30
På en hård macka eller ett gott rågsurdegsbröd. Idag bjuder jag på en riktigt god, trygg, hemvävd sill, som passar utmärkt på knäckemackan eller rågsurdegsbrödet
Till och med mitt något för platta rågsurdegsbröd så ut som en lyxig brödpinne i anrättningen. Detta är ett recept som jag har försökt återskapa efter mina smaklökars bästa förmåga
-) Vi har gjort två olika bröd, ett rågsurdegsbröd och ett levainbröd. Det var verkligen länge sedan jag bakade bröd och det finns ju en naturlig anledning till det, jag äter ju själv inte bröd längre så då är det inte så lockande att baka
Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
Som gravad är den en delikatess, florstunt skivad på en skiva äkta rågsurdegsbröd i sällskap med fint hackad rödlök och smetana eller en hemmajord dillmajonäs
Den här soppan passar väldigt bra med en eller två skivor nybakt rågsurdegsbröd. Använder du en punpa/ Vintersquash av sorten Kroshka så får du en ytterst gul och smakrik soppa
Här recept på ett härligt rågsurdegsbröd. Surdeg är superpopulärt just nu, bröd karaktäristiskt för sin härliga struktur, långa hållbarhet, låga GI och helt utan några konstiga tillsatser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.