Låt degen jäsa i 1-2 timmar, tills den uppnått dubbel storlek. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. När jag var liten hade vi nästan alltid köpevarianten hemma, så mjuka rågsiktskakor med smör och ost, prickig korv eller leverpastej och smörgåsgurka är saker man minns
9 November 2015. Recept matbröd, limpor & frallor. Anette Aulik Hissing,. rågsiktskakor. Rågsiktskakor. Tänkte att det kunde vara gott med lite nybakat bröd till kvälls teet
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Visst är det underbart med nybakat bröd. Själv har jag skämt bort mig och min familj med nybakt bröd till frukost under semestern
Rör ihop surdegen, täck över och låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar. Jäs övertäckt i 1 ½ - 2 timmar. Jäs på bakpappersklädda plåtar, 2 bröd på varje, i ytterligare 1 - 1 ½ timme. 1-2 msk valfria brödkryddor. Ca 14-15 dl rågsikt
Aprils sista recept blir mjuka rågsiktskakor, och dom är jättegoda om ni frågar mig. 2 msk solros- eller rapsolja. 9- 10 dl rågsikt. Grädda bröden i mitten av ugnen i 11- 15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. 9- 10 dl rågsikt
Det enkla är det goda, brödkakor av en sorts mjöl - rågsikt. Tillsätt mer mjöl till degen är smidig, fortsätt att arbeta degen ca 10-12 minuter i maskin eller ca 20 minuter för hand. Låt degen jäsa 2-3 timmar till dubbel storlek i rumstemperatur. Tryck ut varje bulle till en rund kaka ca 1,5-2 cm tjock. Nagga bröden och låt dem jäsa under bakduk ca 30-60 minuter. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10-12 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.