FinsktrågbrödSå här skriver Pågen. Pågen God form är mjuka och saftiga bröd som är lätta att älska. Jag sitter ju med i Pågens brödpanel och då får vi hem lite nyheter att testa
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blirväldigtsaftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara litekinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Jag använder en stor brödform när jag bakar - finnsinte det kan man dela upp degen i två mindreformar (och korta ner gräddningstiden)Fortfarande osäker
Skållning. Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner iskållningentillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap
Häll på vatten, sirap och salt. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten
Baka ut runda kakor eller limpor, vi har använt bakform. Villni baka ett gott bröd så rekommenderar vi detta recept, det blir ett jättegott och saftigtrågbröd
Forma släta limpor. Lägg vetekross, fibrex, smulad jäst, salt och sirapi en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig
IngredienserPortioner. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 literfilmjölk Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.