Smaka av med sambal oelek till lagom styrka. Red av med vetemjöl blandat med vatten. Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet
Späd riset med ca 1/2 av buljongen. Blanda i örterna och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta
Har precis avnjutit en god middag med min kärlek och hans föräldrar. Tur att dom kunde komma med så kort varsel, hade ju nästan varit lite sorgligt att inte passa på att bjuda in matgäster när man bjuder på nåt så lyxigt som rådjur
Hetta upp en stekpanna med släpplätt-beläggning. Champagne- och örtrisotto. Låt osten smälta och stek den på medelstark värme till flarnet fått vacker färg
Denna grytan med recept av Görn Helleblad brukar jag laga med rådjurskött, men nu fick det bli med älg istället eftersom jag hade fått en sådan fin köttbit i present
Förberedde bla en rådjursgryta genom att bryna grytbitar och krydda med salt, peppar och viltkrydda. Sommarvärme och tid till höstfix, veckoplanering, en lååååång promenad med en kär vän och ett GOTT avslut med fin, fin middag
Här uppstod lite förvirring och stress så jag missade det momentet ( jag lagade rådjursgryta och ris samtidigt och det blev lite mycket där en stund) och ställde in den i ugnen efter att ha smulat över degen
Somliga iförda utstyrslar som jag trodde inte fanns att uppbringa längre och jag hade nästan glömt att man kunde få en sådan volym på håret, dessutom matchat med en riktigt färgglad krigsmålning i ansiktet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.