Detta är tänkt som en huvudrätt, kanske med en sallad till. Vill man servera risotton som tillbehör till t ex kyckling räcker receptet till 6-8 portioner.
Skala och finhacka lök. Tärna pumpa i ca 2 cm stora bitar. Koka upp buljongen och håll den sjudande.
Häll olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök och pumpabitar några minuter under omrörning. Tillsätt riset och fräs i ytterligare några minuter under omrörning.
Tillsätt lite buljong i taget, rör om ofta. Ju mer man rör ju krämigare blir risotton. Efter ca 15 minuter, tillsätt Milda Mat och fortsätt rör tills risotton har grötlik konsisten.
Dra av risotton från plattan och vänd ner den rivna osten.
Lägg upp direkt på tallrikar (gärna varma, det tycker risotton om!) och dekorera med några mini salladsblad.
Idag ska vi använda en del av purén och göra en söt och krämig pumparisotto till våra småkompisar. Ni minns väl hur vi gjorde puré av butternutsquash i förra veckan
Pumparisotto är en rätt från Venedigtrakten, och en underbart god rätt. Hur du än väljer att servera din pumparisotto kommer nog både du och dina gäster att bli nöjda
Jag hade kvar lite butternutpumpa i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, avorioris fanns i skafferiet så jag bestämde mig för att göra en krämig risotto med pumpa
Helgens meny kommer bli ryggbiff med Pumparisotto och till efterrätt Zuppa Inglese. Med temat att testa nya saker så blev det ju idag Zumba som stod på schemat
Hokkaido pumparisotto 3 portioner. Pumpa är lite underskattat i svensk kost. Tyvärr, den är vacker i färgen och ofta näringsrik och framför allt så är den perfekt nu på vintern till goda soppor, värmande grytor eller som här till en god och gyllene risotto
Du finner hela 26 recept med pumpa i kategorin pumpa som du hittar i kolumnen till höger, där du hittar allt ifrån olika pumpasoppor, pumparisotto till festmiddagar med pumpamousse och efterrätter såsom en pumpatarte med härliga smaker
Favoriterna var svamprisotto och pumparisotto. När Vera var liten åt hon risotto jämt. Nu när det är Allans tur så har jag utvecklat en av Veras gamla favoriträtter genom ett tillägg av gröna linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.