Servera direkt medan den är riktigt kall. Här kommer ett tips på en söt men ändå fräsch smoothie gjord på bland annat mango och ingefära som är en riktigt bra kombo
Börja med den mindre mängden äppelcidervinäger. 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 100 g torkad mango. 3 msk mango curry
1 pkt fryst mango. Färsk riven ingefära, ca 2 msk. 1 pkt fryst mango. Jag fick en liten smoothierevival häromdan och efter att jag läst i boken Råsmart att man kan ha i lite allt möjligt så blev det en hardcore powersmoothie
Mixa allt utom fiberhusken med en stavmixer eller i en blender. Mango & myntasås. Under tiden gör du mangosåsen genom att mixa alla ingredienser till en jämn sås
En liten påse fryst smoothiemix medmango och ananas ( finns i frysdisken på coop bland annat). Jag kompletterar gärna med ett kokt ägg så håller jag mig bättre
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Om jag ska vara ärlig så kanske jag inte ska kalla den mango & passion cheesecake i och med att passionsfrukten är till dekoration, men det passade så bra att ha den som topping så den får heta det ändå
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.