Börja med den mindre mängden äppelcidervinäger. 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mangocurry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull. 100 g torkad mango. 3 msk mangocurry
Tillsätt koriander och smaka av med salt och peppar. ½ msk färskriven ingefära. Tillsätt mango chutney, koriander, kalvfond, kinesisk soja, grädde och creme fraiche
Servera direkt medan den är riktigt kall. Här kommer ett tips på en söt men ändå fräsch smoothie gjord på bland annat mango och ingefära som är en riktigt bra kombo
En god paj med smak av curry, mango chutney och äpple. Hacka lök, vitlök, skär paprika och äpple och stek i lite olja och krydda medcurry, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.