Tänk bara på att inte fylla den med blöt fyllning om du inte ska äta den direkt. Stek i olja några minuter på varje sida, eller bred ut på oljat bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 10 minuter
I alla fall är det min erfarenhet efter att ha testat kokosglassen påäggvita. Enligt glassmästare Hedh får glass som är bunden med äggvita istället för med äggula en annan konsistens och känns mycket kallare i munnen
Lagade lite hoisinsås för någon dag sedan just för att jag var sugen på lite char siu. Char Siu är ju det där klassiska "BBQ" fläsket man kan få på alla Kinesiska restauranger
Om du har äggvitor över och blir sugen på tårta är det här ett bra recept. Artusi beskriver det här som en kaka men vi tycker att den blir lite för torr för att vara god
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitan med 2 dl socker som tillsätts lite i taget. Blanda limeskal, saft och 1 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.