Jag har insett att vi måste börja tömma urfrysen på riktigt nu. Häll på matlagningsgrädde, hummerfond (eller extra buljongtärning) och tomatpuré när potatisen är mjuk
Efter varje semester brukar jag vilja fortsätta äta mat från landet en efteråt. Jag antar att det finns massa med regler hur man får göra och inte göra, men jag valde att göra min egen variant
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
gjorde sås på biffarna, hällde i grädde, gräslök och persilja, buljong, guramjöl som redning. Slängd ner "ogräset" tillsammans med ca 100 gram ost, 3 soltorkad tomater, 10 cm purjo,1 dl grädde+ 1 ägg i mixern. 10 cm purjo
Min efterätt var Pecan Pie serverad med en glass/tjock sås, som var god men väldigt mastig, och jag klarade inte av att äta hela (det blev liksom för mycket)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Jag vill äta riktigt tacos tills det sprutar ur öronen på mig. Inte bara för att jag vill äta Hawaiiansk poke utan mer för att jag vill se något jag aldrig tidigare har fått uppleva
Hur mår ni. Igår hade vi Projekt Korv. Hade jag vetat hur tidskrävande detta va så hade jag nog inte gett mig in på detta, i alla fall inte när jag är själv
Gröpa ur, röra fyllning och lägg i dom får ni själv göra, men det ska ni nog klara av. Fyllda tomater20 små tomater (välj inte cocktailtomater, de är för små)1 dl crème fraiche1 tsk olivolja½ dl finhackade provensalska kryddor (finns i frysdiskarna)1 vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostSkär av toppen på tomaterna och gröp ur dom
Vi vill göra detta enkelt, men låta den tillagas under lång tid på låg temperatur. Vi börjar med att köra den i ca 10-15 minuter på 225° för att ge svålen lite yta, därefter sänker vi temperaturen till 90° och låter den tillagas under ca 6-8 timmar. Kring fläsket petade vi ned 5 små grovskurna morötter, 1 stor grovskuren palsternacka, 5 delade schalottenlökar och några hela vitlöksklyftor samt lite vitt vin (ca 1 dl). Sänk temperaturen till flytta 90° ned fläsket till mitten av ugnen och ugnsbaka – fyll på med lite vätska efterhand, vid behov. 5 små grovskurna
Om pajen ska ätas vid senare tillfälle låter du den kallna, tar den ur formen och delar upp den. Värm lite olja i en panna och fräs grönkål och vitlök på medelhög värme till den värsta stunsen gått ur
Det är ju inte lätt att hålla sig. Hon kavlade på rätt länge men sen gick det inte att motstå längre. Det blev inte mycket deg kvar till bullar, blev en liten
1. Dela granatäpplet i mitten. 2. Vänd granatäpplet så du har köttet mot handflatan. 3. Banka med en stor sked eller skaftet på en kniv så kärnorna töms från äpplet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.